De jobscan: een handige tool voor meer geluk in jouw job

Een op de drie Vlamingen blijft ongelukkig in zijn job. Dat is zorgwekkend, want het risico op burn-out stijgt op die manier. Maar wist je dat je erger kunt voorkomen dankzij een degelijke loopbaanbegeleiding? Helaas maakt momenteel slechts zes procent van de werkende Vlamingen gebruik van het voordelige systeem van de loopbaancheques.

Er is dus werk aan de winkel om die mensen te bereiken. Daarom lanceerde M&M Talent Coaching een handige tool die je meer inzicht geeft in je job én je handvaten aanreikt.

De kracht van werktevredenheid

Ik heb in mijn loopbaan zelf ervaren hoe cruciaal werkgeluk is. Zodra ik die tevredenheid in mijn job gevonden had, kwam alles in een positieve flow. En daar plukte ik ook privé de vruchten van. Ik voelde me beter en straalde dat ook uit. En ja, zelfs de grote liefde kwam op mijn pad!

Ik besloot om er mijn professionele missie van te maken: zoveel mogelijk mensen begeleiden naar professioneel geluk, zodat ook zij er in hun privéleven de vruchten van konden plukken. Samen met mijn team begeleidde ik ondertussen honderden mensen. Getuige mogen zijn van zoveel groei, fantastische beslissingen, herwonnen (zelf)vertrouwen … daarvoor doen we wat we doen!

Jobscan: inzicht en inspiratie in één

Na acht jaar ervaring als loopbaancoach en achttien jaar hr-expertise merkte ik na een eigen marktonderzoek dat er veel testen en tools op de markt waren om meer mensen te laten kennismaken met loopbaanbegeleiding. Maar telkens ontbraken voor mij een aantal aspecten: advies en inspiratie.

Dus vond ik de tijd rijp om zelf een tool te ontwikkelen: de jobscan. Ik bracht eerst de elementen in kaart die telkens de bepalende factoren waren in onze klanttrajecten. Vervolgens bracht ik ze samen in een snelle en handige online tool die niet alleen inzicht geeft, maar ook adviseert en inspireert.

Waarom een jobscan doen?

Je job is zelden een zwart-witverhaal. Sommige elementen versterken je werkgeluk, andere ondermijnen het.

Dankzij de jobscan ontdek je:

  • hoe je scoort op werkgeluk
  • wat dat betekent
  • wat goed zit en waar kansen liggen
  • of loopbaancoaching aan de orde is

Je job in 3 stappen gescand

  1. Je surft naar: https://www.mmtalentcoaching.be/jobscan-vragen/.
  2. Je beantwoordt enkele ja-neevragen. In drie minuten ben je rond. Beloofd!
  3. Je krijgt onmiddellijk je resultaat (waarop je goed/minder goed scoorde), advies (onze feedback over jouw score) én tips (welke stappen je het best zet om je werkgeluk te verhogen).

Zo weet je waar je staat en wat je mogelijkheden zijn. Of je er effectief iets mee aan de slag gaat, beslis jij. Je kunt een gratis individueel gesprek inplannen met een van onze coaches om je resultaten te bespreken en je te oriënteren naar jouw persoonlijke doel. We helpen je heel graag verder!

Extraatje: cases uit de praktijk

Doe je onze jobscan? Dan krijg je nog een cadeautje van ons: twee weken lang ontvang je vijf boeiende, inspirerende en soms ontroerende verhalen van onze coachees in je mailbox. Particulieren en zelfstandigen die niet bij de pakken bleven neerzitten en resoluut kozen voor meer werkgeluk. Het zijn verhalen uit het echte praktijkleven gegrepen, die vast en zeker een aha-gevoel of een andere kijk op de dingen geven.

Zoals coachee Kristel: “Geïnspireerd door de cases ben ik vandaag een gesprek aangegaan met mijn nieuwe leidinggevende. Ik heb aangegeven waar ik wel en niet gelukkig van word binnen mijn huidige job. Dus ik probeer te werken aan duidelijke communicatie. Want dat was toch duidelijk nog een werkpunt voor mij, zo bleek uit mijn coachingtraject bij Mieke. Dankzij haar ben ik het afgelopen jaar verder geraakt dan ik ooit had kunnen denken. Dank je wel.”

Ook benieuwd hoe jouw job scoort? En wil je weten of loopbaancoaching iets voor jou is? Ontdek het hier. Ken je iemand in jouw omgeving die niet tevreden is in zijn of haar job? Stuur de link gerust door.

Loopbaancheques: lief voor je portemonnee

Het voordelige systeem van de loopbaancheques is niet alleen een cadeau voor je persoonlijke ontwikkeling als particulier of zelfstandige, maar ook voor je portemonnee.

Elke zes jaar heb je recht op vier tot zeven uur coaching. De eerste loopbaancheque is goed voor vier uur loopbaancoaching, de tweede voor drie uur. Per loopbaancheque betaal je zelf slechts 40 euro.

In totaal betaal je dus slechts 80 euro voor zeven uur coaching.

Heb je vragen, wil je meer weten of een gesprek inplannen? Neem contact op.

Lees hier meer over onze aanpak rond loopbaancoaching.

 


Delen


Over Mieke Meynen

Ik wil jou en je medewerkers professioneel gelukkig maken door loopbaancoachingstress- en burn-outcoachingcoachend leiderschap en burn-outpreventie. Omdat professioneel gelukkige mensen ook privé gelukkiger zijn en meer resultaten boeken!