Zoveel mogelijk mensen professioneel gelukkig

We staan voortdurend onder spanning en dat maakt ons kwetsbaar voor stress en burn-out. Bouw aan je professioneel geluk en pluk er ook privé de vruchten van.

Permanente hoogspanning

Steeds meer mensen zijn ongelukkig in hun job en kampen met stress, overspanning of burn-out. Eén van de redenen? Een snel veranderende maatschappij waarin we – vaak onbewust – de lat steeds hoger leggen voor onszelf en anderen. Professioneel en privé.

Het resultaat? Zonder het te weten, staan we voortdurend onder spanning. Dat maakt ons kwetsbaar voor ongezonde stress, overspanning en burn-out.

Waarom het vaak foutloopt op het werk

Op je werk breng je vaak meer tijd door dan met je partner, familie of vrienden. Voel je je daar goed, dan straalt dat uit naar je privéleven. Logisch? Toch leggen velen zich neer bij een job die ze niet graag doen of die niet bij hen past. Met alle gevolgen van dien.

Veel mensen hebben ook weinig of geen zicht op hun talenten. Ze onderschatten zichzelf en vinden zichzelf maar gemiddeld. Toch is iedereen (veel) beter in sommige dingen dan in andere. De sleutel? Zelfkennis. Daarmee maak je betere keuzes, groei je sneller en krijg je zelfvertrouwen en energie. Voor je werk én je privéleven.

Zelfkennis komt er vooral via feedback, van leidinggevenden bijvoorbeeld. Helaas is feedback geven voor velen een uitdaging en wordt dat dus vaak op de lange baan geschoven. Met alle gevolgen van dien: zonder feedback weet de ander niet wat ons stoort, wat we nodig hebben of appreciëren. Dat leidt tot gemiste kansen, misverstanden, geroddel, verstoorde relaties, ontevredenheid en frustraties.

Mijn missie?

Zoveel mogelijk mensen professioneel gelukkig maken zodat ze zorgen voor succesvolle organisaties en daar ook in hun privéleven de vruchten van plukken. Particulieren zetten we op weg via loopbaancoaching en stress- en burn-outcoaching. Organisaties via coachend leiderschap en burn-outpreventie en -coaching.