Actiegerichte burn-outpreventie

Met burn-outpreventie leren jullie medewerkers burn-out bij zichzelf en elkaar herkennen, bespreekbaar maken en voorkomen met een persoonlijk actieplan.

Jullie hebben burn-outpreventie nodig…

 • Als één of meer medewerkers thuis zitten met een burn-out, de druk op collega’s stijgt en jullie meer uitval willen voorkomen.
 • Als jullie medewerkers met een hoge werkdruk kampen, deze voor stress zorgt en jullie burn-outs willen voorkomen.
 • Jullie verplicht zijn om aan burn-outpreventie te doen, het belang ervan inzien voor jullie welzijnsbeleid en dit efficiënt willen aanpakken.

Het resultaat van burn-outpreventie?

Jullie medewerkers herkennen de signalen van burn-out bij zichzelf en anderen en weten hoe ze burn-out voorkomen. Bovendien zijn stress en burn-out bespreekbaar, waardoor problemen op tafel komen voor het te laat is.

Zo werken we jullie burn-outpreventie uit:

 1. Na een korte bevraging bij jullie medewerkers (wat weten ze over burn-out en wat hebben ze nodig?) geef ik het programma vorm.
 2. In een aparte sessie ontdekken jullie leidinggevenden o.m. hoe ze burn-out helpen voorkomen bij hun teamleden. Zij hebben een sleutelrol.
 3. Tijdens de infosessies krijgen jullie mensen inzicht in stress, burn-out, bore-out enz. als dat nodig is. Daarna leren ze signalen herkennen, krijgen ze tips over hoe ze ongezonde stress en burn-out voorkomen en leggen ze de basis van een actieplan.
 4. Optioneel begeleid ik jullie mensen om in kleine groepjes hun persoonlijk actieplan (POP) uit te werken en van elkaar te leren en begeleid ik jullie leidinggevenden naar coachend leiderschap.
 5. Jullie HR-verantwoordelijke krijgt feedback over de sessies en handvaten voor een actiegericht burn-outbeleid.

Dit verwachten mijn klanten:

 • Bruikbare tips | Geen abstracte, theoretische ver-van-mijn-bedshow. Door de burn-outpreventie krijgen jullie medewerkers inzichten en tips waarmee ze meteen zelf aan de slag gaan.
 • Brede kijk op burn-out | Als loopbaancoach weet ik wat voor stress zorgt. Als consultant in competentiemanagement zet ik het juiste talent op de juiste plaats. En met stress- en burn-outcoaching voorkom en herstel ik de gevolgen van burn-out.
 • Doorleefde expertise | Als gecertificeerd stress- en burn-outcoach begeleidde ik al honderden mensen die kampen met stress of burn-out. Bovendien overwon ik zelf een burn-out toen er nog weinig ondersteuning was en ik moest uitproberen wat (niet) werkt.

Contacteer mij voor een vrijblijvend gesprek

Bel +32 490 58 77 01 of Contacteer mij

Enkele tevreden klanten