Nathalie verliet haar ‘gouden kooi’ en ging volledig voor haar passie, maar kon er niet van leven. Vandaag wel..

Nathalie Hendrickx zat jarenlang in het gekende gouden kooitje: een goede job met mooie voorwaarden. Helemaal gebeiteld dus. Maar dat was buiten haar passie gerekend. Uiteindelijk ruilde ze haar professionele zekerheden in voor haar grote passie. Nathalie klopte bij me aan voor loopbaancoaching, omdat ze twijfelde over het ondernemerschap en omwille van de financiële onzekerheden. Vandaag kan Nathalie leven van haar passie. Ze vertelt haar mooie verhaal.

Van verzekeringen naar keramiek

“Ik was lang actief in de verzekeringssector als risicoadviseur in brand- en zaakschade. Ongeveer 5 jaar geleden besloot ik om mijn job in te ruilen voor mijn grote passie: keramiek. Eigenlijk had ik nooit spijt van deze beslissing, maar het gemis aan collega’s en de financiële onzekerheden begonnen mij op den duur toch wel parten te spelen.

Om dit te compenseren, besloot ik op zoek te gaan naar een parttime job die ik met mijn keramiekactiviteiten kon combineren. Alleen wist ik niet goed wat en hoe. Wat deed ik graag? Waar was ik goed in? Zou ik teruggaan naar mijn oude roots in de verzekeringssector? Heel veel vragen had ik en ik voelde dat ik er alleen niet uit zou geraken. Bovendien wou ik geen foute keuzes maken.

Loopbaanbegeleiding: stappen in de goede richting

Dat motiveerde me om een loopbaancoach onder de arm te nemen, en liefst iemand die ook hoogsensitief was – net zoals ik – en waarmee ik op dezelfde golflengte zat. Dat werd Mieke.

Toen ik tijdens het eerste deel van de loopbaanbegeleiding met Mieke op zoek ging naar mijn competenties en waarden, was er een overduidelijke match met keramiek. Dat zat dus al goed. En toch besloot ik om ook nog tijdens het tweede deel van mijn loopbaanbegeleiding verder te gaan graven naar die ene halftijdse job die me energie zou geven. Alleen vond ik ze niet. Ja, ik wou wel heel graag iets met dieren doen, maar om daarom opnieuw te gaan studeren?

Eigenlijk had Mieke het al veel eerder door. Die droomjob zou ik nooit vinden, want ik deed ze al.

Waar een wil is, is een weg

Dat heeft me ook doen inzien dat ik er veel harder voor moest vechten. Al tijdens mijn loopbaanbegeleiding ben ik de dingen anders gaan aanpakken, mét positief effect. Zo ben ik onder andere meer uren keramiekles beginnen geven. En inmiddels is de vraag al groter dan het aanbod.

Ik ben zelfs al gevraagd voor workshops in bedrijven. En dé kers op de taart? Ik leer ook nog eens een heleboel toffe en interessante mensen kennen, ieder met zijn eigen verhaal. Het gemis aan collega’s is daarmee ook ineens opgelost.

Tja, heel rijk zal ik er nooit van worden, maar dat hoeft ook niet. Ik kan van mijn passie leven, en dat is me heel veel waard. Nu besef ik pas hoe rijk mijn leven eigenlijk is, omdat ik kan doen wat ik zo graag doe. Zelfs met het idee van de dieren heb ik iets gedaan. Intussen werk ik in mijn gemeente mee als vrijwilliger aan het sterilisatieproject voor zwerfkatten.”

Meer weten over Nathalie’s werk Porcelain Art Works Inspired by the Underwater; www.nathaliehendrickx.com

Wil jij ook meer passie in je werk ervaren? Contacteer ons gerust voor meer info of een gesprek. Je kan terecht bij mij vanuit Kermt of bij mijn team in Kermt, Bree en Tessenderlo, .

 


Delen


Over Mieke Meynen

Ik wil jou en je medewerkers professioneel gelukkig maken door loopbaancoachingstress- en burn-outcoachingcoachend leiderschap en burn-outpreventie. Omdat professioneel gelukkige mensen ook privé gelukkiger zijn en meer resultaten boeken!