5 tips om je zaak een boost te geven

Veel zelfstandigen starten vanuit hun droom, hun passie. Als loopbaancoach zie ik vaak prachtige en succesvolle trajecten daaruit ontwikkelen. Maar het is niet alleen passie waarop je zaak draait, of blijft draaien. Bij ondernemen komen ook weleens mindere periodes om de hoek loeren. Ik geef je graag een paar tips om je onderneming een boost te geven.

Waar is die prille euforie gebleven?

Van je hobby je beroep maken, wordt weleens in de volksmond gezegd. En voor heel wat zelfstandigen klopt dat ook. En net daarom zijn ze een krak in hun vak en gaan ze elke dag met een enorme gedrevenheid aan de slag.

Maar ondanks dat harde werk komt er vroeg of laat weleens een moment dat de klanten niet vanzelf komen. Gevolg? Het enthousiasme begint te wankelen. Of erger nog: de moed zakt diep in de ondernemersschoenen. Bovendien komt dan ook nog eens de balans tussen privé en werk onder druk te staan.

Kortom: die prille euforie lijkt wel verdwenen.

Ondernemen kun je leren

En ook al doe je het zo graag, het lijkt wel of je op een kruispunt staat en keuzes moet maken: Is dit het nu? Past een job als zelfstandige wel bij mij? Ben ik wel goed bezig? Wil ik op deze manier blijven werken tot aan mijn pensioen?

Het goede nieuws is: je hoeft dat kruispunt niet alleen te trotseren. Én: ondernemen kun je leren, dus je kunt ook die passie van jou, je eigen zaak, zelf een boost geven. Als loopbaancoach ondersteun ik je graag hierbij.

5 tips om je bedrijf te boosten

In een loopbaancoachingstraject help ik je om keuzes te maken en een antwoord te vinden op al je vragen. Ondertussen geef ik je alvast vijf tips om je zaak te laten groeien:

TIP #1: Zorg dat je zichtbaar bent

Zowel online (website, social media,…) als offline (netwerken, lezingen geven,…). Als mensen je niet kennen, weten ze ook niet voor wat ze bij jou moeten zijn.

TIP #2: Onderhoud contacten

Focus daarbij vooral op mensen met wie je een klik hebt. Zij gunnen jou makkelijker iets en jij hen ook.

TIP #3: Blijf investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Zet in op persoonlijke ontwikkeling. Dankzij opleidingen, coachings of boeken versterk je je talenten en kennis. Op die manier groei je als persoon en daar wordt je zaak alleen maar beter van.

TIP #4: Leer van anderen

Luister naar ondernemers die al verder staan in hun verhaal. Spreek af en vraag hen tips. Volg je concurrenten op social media en leer van hoe zij het doen.

TIP #5: Zoek een goede loopbaancoach:

Iemand met wie je een klik hebt, een echte sparring partner met expertise die zelf een passie voor ondernemen heeft.

Met loopbaancoaching help ik jou om je rol helder te maken. Ik leer je hoe je jezelf verkoopt op een authentieke manier die bij jou past. Het resultaat? Een duidelijkere focus, betere resultaten, een betere balans en meer tevredenheid.

 

Loopbaancoaching betaal je met loopbaancheques: extra voordelig

Ook als zelfstandige heb je elke zes jaar recht op vier tot zeven uren loopbaancoaching. Per loopbaancheque (vier uur coaching) betaal je zelf slechts 40 euro, de rest betaalt de overheid.

Heb je vragen of wil je meer weten? Contacteer me gerust.


Delen


Over Mieke Meynen

Ik wil jou en je medewerkers professioneel gelukkig maken door loopbaancoachingstress- en burn-outcoachingcoachend leiderschap en burn-outpreventie. Omdat professioneel gelukkige mensen ook privé gelukkiger zijn en meer resultaten boeken!